og lærerne har ikke

Uddannelsesområdet (Resultats-listen fra Ven)

o Eftersyn af inklusion i folkeskolen
Inklusionen er nogle steder gået for hurtigt, og lærerne har ikke været tilstrækkeligt rustet til at løse opgaven. Det har skabt utryghed. Derfor har regeringen gjort op med den rigide målsætning om, at 96 pct. af alle elever skal inkluderes i en almindelig klasse.
o Forøgelse af tilskudsprocent for frie grundskoler

Regeringen har gjort det billigere at vælge en fri- eller privatskole og dermed skabt et mere reelt frit valg på skoleområdet. Samtidig er der øremærket midler til elever med særlige behov. På den måde sikres et bedre frit valg, mens også flere elever med inklusionsbehov kommer til at gå på en fri grundskole.
o Flere penge til de fagligt svageste i folkeskolen
Regeringen har afsat en pulje på 500 mio. kr. over tre år til en bedre indsats over for de elever, der har behov for at blive bedre til dansk og matematik. Puljen målrettes 124 skoler spredt i hele landet med mange elever med et lavt fagligt niveau. Pengene skal sikre, at de svage elever også opnår de fornødne færdigheder og får et solidt fagligt udbytte af deres skolegang.
o Ny national klageinstans mod mobning
Regeringen har indført en national klageinstans mod mobning, så der bliver sat ind over for den mobning af børn og unge, der ikke bliver håndteret lokalt.
o Gymnasiereform med højere adgangskrav

En ambitiøs gymnasiereform med højere adgangskrav til gymnasiet, oprydning i studieretningerne og et målrettet HF skal sikre bedre gymnasier. Fremover skal eleverne som udgangspunkt have et karaktergennemsnit på 5 i deres standpunktskarakterer i 8. og 9. klasse for at komme i gymnasiet.
o Skærpet tilsyn med friskoler
Regeringen har sammen med et bredt flertal indgået en aftale, som styrker tilsynet med de frie skoler. Aftalen bakker op om den frie skoletradition som en central mulighed i skolesystemet, men understreger samtidig behovet for at sikre, at alle frie grundskoler lever op til kravene om frihed og folkestyre.
o Ny forberedende grunduddannelse (FGU)

Regeringen har indgået en bred politisk aftale om en ny forberedende grunduddannelse, der erstatter produktionsskolerne og en række andre uddannelser. Med aftalen sikrer vi, at der nu er én vej ind for gruppen af unge mennesker, der endnu ikke er kommet i gang med en uddannelse eller har fået fodfæste på arbejdsmarkedet.
o Bedre udstyr på erhvervsskolerne
Flere unge skal fremover gennemføre en erhvervsuddannelse. Derfor er der i forbindelse med finansloven for 2018 afsat en ekstraordinær kvalitetsudviklingspulje på 170 mio. kr. Kvalitetspuljen understøtter arbejdet med at implementere erhvervsuddannelsesreformen og sikrer høj kvalitet i erhvervsuddannelserne.
o Aftale om praksisfaglighed
De musiske og praktiske fag i de ældste klasser i folkeskolen er blevet styrket. Aftalen gør det bl.a. obligatorisk i udskolingen at have et praktisk/musisk valgfag, som kan afsluttes med en prøve. Det styrker de praksisfaglige fag og skal bidrage til, at flere søger ind på en erhvervsskole.

There are 2 comments

  1. Reading your article has greatly helped me, and I agree with you. But I still have some questions. Can you help me? I will pay attention to your answer. thank you.

    3. april 2023, 0:42
  2. Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

    18. april 2023, 12:01